6 ноември 2007 г.

„Заедно” – БНТ и банатските българи

Днес имах среща в Българската национална телевизия с Мария Матева, режисьор на предаването „Заедно”, с която от няколко дни държим връзка заради предстоящо участие на банатски българи в предаването.
Четиримата студенти от Бешенов ще представят общността ни в предаване, което ще се излъчи на 21 ноември, сряда, по Канал 1, с повторение и по сателитния канал в следващи дни – подробности по-късно.
Снимките започват утре и първа е Мелания, с която се свързах днес и тя на драго сърце прие да участва. Мелания е организаторът на малката група и в четвъртък всички останали ще бъдат пред камерите на БНТ. Вярваме, че ще се представят добре - заради всички банатски българи по света.
С Мария Матева установихме добри връзки и може да се каже, че банатските българи намериха радушен прием в телевизията. Всяко събитие, което организираме като общност, ще бъде отразено подобаващо.

А ето и малко повече за предаването – взех текста от сайта на БНТ:

„Предаването "Заедно" се излъчва през сряда, от 16:55 часа и е с продължителност 30 минути.
"Заедно" е седмично телевизионно предаване, което отразява проблемите, културните и етническите особености на различните традиционни малцинства в България. Отделните предавания са изградени на документален принцип, който дава възможност на представителите на различните етно-религиозни групи да говорят за себе си, така както предписват и европейските стандарти за обществени медии. Акцент във филмите се поставя и върху темата за съжителството между различните общности у нас.
Екипът на предаването "Заедно" смята, че е не само необходимо, но и задължително да се говори за всичко това, именно днес, когато търпимостта и толерантността към различните от нас е изпитание.”

1 коментар:

Анонимен каза...

Taкива моменти ме карат да се гордея, че с1м БАНАТЧЕНКА.