16 декември 2007 г.

TV в Бърдаре

На третата неделя на Адвента в Бърдарски геран ни нападнаха две национални телевизии, чрез кореспондентите им от Враца, с малко странни желания.
От Канал 1 пристигна Илияна Минковска и от бТВ Маргарита Стефанова, съответно с по един оператор.
Искаха да снимат Рождество Христово за репортажите им на 24 и 25 декември и хвърлиха в смут всички ни, но добре, че бързо се окопитваме…

Медийните абсурди могат да объркат доста хора, но какво да се прави.
И така набързо (за 5 часа) всичко се завъртя около тях. Първо снимаха в храма – поради натрупалия обилен сняг и верните бяха твърде малко, но както винаги „едрият план” ще спаси положението и няма да се виждат празнотите. (Така е навсякъде, не само в телевизиите – като фокусираш на едно нещо в едър план и повториш два-три пъти това, дето си го знаеш, и готово – няма нужда да се вижда колко са ни празни редиците и колко ни е инсценирано всичко).

После поснимаха в музея малко бита на банатските българи в миналото, че и празнична трапеза искаха да снимат… нов проблем, но домът на Гюка Радков както винаги спасява положението и ни отсрамва пред гостите и с почерпка, и с пеене, и с приказки.

Можете да гледате репортажа по Канал 1 на 24 декември в сутрешния блок. А по бТВ на 25 декември, но още не е ясно в колко часа точно.


Няма коментари: