15 април 2008 г.

Засичащи се събития

Натрупаха се ангажименти и не мога да присъствам на всички, но се надявам да получа повече информация за ставащото на тези места, където не мога да отида.

На 17 април от 15,30 ч. ще е защитата на дисертацията на историка Радослав Спасов на тема "Българите католици в Северна България (1700-1878), в Големия салон на Института по история към БАН, на бул. "Шипченски проход" 52, блок 17.

На 18 април заминавам за Стар Бешенов по случай 270-годишнината на селото, откъдето ще ви държа в течение за ставащото с текст и снимки на първо време, а по-късно, благодарение на Ник Марков, ще можете да видите и записи на събитието.

А пък в София на 18 април от 17,30 ч. в Градската художествена галерия можете да участвате в поредния колоквиум на фондация АБАГАР. Темата този път е "Свети Франциск - 800 години от неговата метаноя (духовно обръщане)".
Основен лектор ще бъде архимандрит проф. Георги Елдъров - дългогодишен университетски преподавател в Рим и в различни университети по света, създател на Българския църковен архив "Абагар" в Рим, основател и издател на вестник "Абагар" и едноименната фондация.

Няма коментари: